Beleid en incidenten

Advulvas

In september 2014 werd een nieuwe fase in het diversiteitsbeleid ingeluid met de benoeming van Karen van Oudenhoven- van der Zee tot Chief Diversity Officer van de VU. Daarmee werd het bestuurlijk draagvlak van het beleid aanzienlijk vergroot. En er werden andere, nieuwe accenten gelegd. Organisatiecultuur, HR-beleid, diversiteitssensitief onderwijs, en met name ook arbeidsmarkt integratie werden belangrijke aandachtspunten. Diversiteit beweegt zich altijd in een spanningsveld van uitdagingen en kansen, en zaken die afleiden van de positieve koers die je bent ingeslagen. De Vrije Universiteit lijkt vaak onder het vergrootglas te liggen van media en politiek, kleine gebeurtenissen worden uitvergroot en wat als ‘incident’ wordt geframed wordt breed uitgemeten. Zo leidde de opening van de nieuwe gebedsruimte van de VU in augustus 2014 tot een pittig stukje in Geen Stijl dat twee dagen later werd gevolgd door Kamervragen van de PVV met daarin het verzoek om financiering van de Vrije Universiteit volledig stop te zetten indien de islamitische gebedsruimte niet onmiddellijk weer zou worden gesloten. Je kunt dit soort kwesties wel met een glimlach en fronsende wenkbrauwen tegemoet treden, maar als het exemplarisch voor het beeld dat de buitenwereld van je heeft …

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s