Kennismaking met UCLA

Students May 21

Mijn eerste bezoek aan UCLA, voorjaar 2007, was als een roes. Je raakt onder de indruk van het enthousiasme, de positiviteit en natuurlijk het succes van het diversiteitsbeleid. Bij UCLA scoren de studenten die worden aangeduid als ‘privileged’ en de studenten met een minority-background bijna even hoog op studiesucces. Daarvoor is wel een indrukwekkend apparaat opgetuigd: het Academic Advancement Program (AAP), het diversiteitsprogramma van UCLA dat de hele ‘keten’ bedient. Het begint met een indrukwekkend aansluitprogramma, waarin studenten van Community Colleges intensief worden voorbereiding op de hoge academische maatstaven die bij UCLA gelden. Dan zijn er twee zomerprogramma’s voor Freshman (High School) en Transfer Students (Community College), een academisch bootcamp van maar liefst zes weken op de campus. Aan deze programma’s nemen ongeveer 500 studenten deel. Dat wordt gevolgd door een intensief ondersteuningsprogramma van tutoring, mentoring, counseling. In het AAP is ook een federaal programma ondergebracht om studenten voor te bereiden op een onderzoeksloopbaan. Dit alles sluit aan op het motto ‘High Expectations and High Level of Support’. De kritiek op onze samenwerking met UCLA is dat we hun diversiteitsprogramma wel moeten bezien in de context van de Amerikaanse, meer specifiek in de context van het hoger onderwijs van California. Je kunt niet zomaar ‘good practices’ kopiëren. In mijn volgende bericht meer over de aanknopingspunten tussen UCLA en VU.

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s