Diversiteit op de Infomarkt van de Introductiedagen

Voor mij was het eigenlijk de eerste keer op met een stand aanwezig te zijn op Informatiemarkt van de VU-Introductiedagen op 23 augustus j.l.. Samen met Suzan el Safti zat ik voor VU Pride, het diversiteitsprogramma en ons Community Service Learning project (waar ik eerder ook al het een en ander over heb gemeld in de blog). De stand naast ons werd bemensd door leden van de studentenvereniging ASVGay, de Amsterdamse zustervereniging van VU Pride. Het was een zonnige middag en er was veel levendigheid. Heel veel aanloop heeft onze stand niet gehad. Dat had denk ik verschillende redenen. Allereerst is het diversiteitsprogramma niet erg bekend bij studenten, en veel studenten kunnen zich er weinig bij voorstellen wat diversiteit concreet voor hen kan betekenen. Daarnaast lijken biculturele studenten, waarop een deel van ons programma is gericht, nog steeds sterk ondervertegenwoordigd bij de Introductiedagen. Maar ook met een klein aantal mensen kun je verrassende gesprekken hebben. Opvallend was dat veel Engelstalige studenten die aan de VU studeren geïnteresseerd waren in Community Service Learning. Dat hoeft niet te verbazen, want het fenomeen is buiten Nederland veel populairder in het hoger onderwijs dan bij onze universiteiten. De les voor ons is dat we ervoor moeten zorgen dat al ons informatiemateriaal ook in het Engels beschikbaar is. Dat laatste was waarschijnlijk ook de reden dat onze Engelstalige brochure over het diversiteitsbeleid door veel bezoekers werd meegenomen. Voor diversiteit en zeker voor VU Pride is het denk ik belangrijk dat we present en zichtbaar zijn bij dit soort studentenevenementen. Met onze buren nog een goed gesprek gevoerd over samenwerking. Het kan niet zo zijn dat VU Pride en ASVGay in een concurrentieverhouding terecht komen.

 

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s