Draad weer oppakken: VU Pride

Het is al weer langer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste berichtje op de blog heb neergezet. Er kunnen in de regel verschillende redenen zijn voor zo’n lange tussenpoos: oftewel er valt niets te melden omdat er zo weinig gebeurt, oftewel er gebeurt zoveel dat je de tijd en discipline niet meer hebt voor nieuwe berichten. Gelukkig is bij deze blog het tweede aan de hand. Ik pak de draad weer op met een heel leuk bericht: we hebben op de VU weer een nieuw LGBTI-netwerk, VU Pride genaamd. Dat zat er al langer aan te komen. We willen op de VU diversiteit breed invullen (zie bijv. ook mijn eerder bericht over genderneutrale toiletten), maar het bleek in de praktijk toch wat moeite en tijd te kosten om ‘VU Gryphus’, door sommigen oneerbiedig de ‘VU Roze Kip’ genoemd, nieuw leven in te blazen. De Canal Parade van 6 augustus j.l. bleek de perfecte gelegenheid om met een VU-promoteam VU Pride acte de présence te geven. Chief Diversity Officer Karen van Oudenhoven was ook van de partij, daarnaast vanzelfsprekend ook de drijvende kracht achter de wederopstanding van het LGBTI-netwerk Karin West. Voor mij was de bijzondere ervaring hoe verschillend het is om als toeschouwer te kijken en als ‘deelnemer’ mee te lopen en alle openheid en positiviteit te ervaren. In een volgend bericht meer over de achtergrond en de activiteiten van VU Pride.

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s