Kick-Off Meet your Mentor

Vrijdag 23 maart 2018 vond de officiële kick off plaats van Meet Your Mentor, het online mentoringprogramma van de VU ( in samenwerking met ECHO). Middels een dynamische interactieve workshop leerden mentoren en mentees elkaar voor het eerst kennen. Ook kregen ze een korte introductie in de digitale leeromgeving en gingen zij met elkaar in gesprek over individuele en collectieve waarden. Het doel was om tot een consensus te komen wanneer blijkt dat er grote verschillen zijn in perspectieven en levensovertuigingen. Dit zorgde voor levendige gesprekken tussen mentoren en mentees.

De projectmanager ontving aan het eind van de avond veel positieve opmerkingen over de inhoud van de avond en waren blij met hun mentor. Een aantal deed het verzoek aan het eind van het ‘ontzettend inspirerende’ mentoringprogramma nogmaals bij elkaar te komen om iedereen terug te zien om de opgedane ervaringen met elkaar te delen.

Meet Your Mentor koppelt young professionals aan getalenteerde eerste generatie VU-studenten met een niet-westerse migratie-achtergrond die ondersteuning zoeken bij het betreden van de arbeidsmarkt. Het mentoringprogramma beoogt dat deze studenten zelfverzekerder worden, focus en richting bepalen voor de toekomst en beter in staat zijn zichzelf optimaal te profileren en tegelijkertijd trouw te blijven aan zichzelf. Hiertoe wordt de mentee een online-training aangeboden en face-to-face gesprekken met de mentor. De online training is bedoeld om inzicht te krijgen in de leervragen m.b.t. de arbeidsmarkt en zorgt voor een maximale voorbereiding op de gesprekken met de mentor.

Meet Your Mentor beoogt niet alleen een mentoringprogramma te zijn maar wil ook een relevant netwerk creëren, bestaande uit getalenteerde studenten en professionals die maatschappelijk betrokken willen zijn. De kick off bestond uit studenten van de volgende opleidingen: antropologie, rechtsgeleerdheid, communicatiewetenschappen, sociologie en politicologie. De mentoren kwamen uit de publieke en private sector.

Uit onderzoek is gebleken dat studenten met een niet-westerse achtergrond twee keer minder kans hebben op een baan dan studenten met een westerse achtergrond. Meet Your Mentor wil deze ongelijkheid gelijktrekken. Het platform biedt hierom niet alleen de studenten een online module aan maar ook de mentor krijgt een module aangeboden waarin hij/zij kennismaakt met de kaders van inclusie en diversiteit en wat die betekenen op de werkvloer.

Meet Your Mentor is een project van de VU, ECHO en het ministerie van SZW.

Auteur: Meltem Halaceli

 

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s