Interview met Mustafa Aksoy – Voorzitter van Turkse Studentenvereniging Anatolia

Interview met de voorzitter van SV Anatolia over het event Bridging Success, dat woensdag 20 juni plaatsvond op het campusplein.

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mustafa Aksoy, 24 jaar, ik studeer informatiekunde en zit daarvan nu in de afstudeerfase. Daarnaast ben ik op dit moment ook voorzitter van studentenvereniging Anatolia.

Hoe ben je voorzitter van Anatolia geworden?

Dat was best een lange weg. Ik heb zelf eerst 2 jaar erbij gezeten, eerst in de PR en daarna in de acquisitie van de vereniging. Daarna ben ik ook als penningmeester begonnen en sinds vorig jaar ben ik voorzitter van de vereniging, ik heb het er heel erg naar mijn zin.

Wat is Anatolia en waar staan jullie voor?

Anatolia is een multiculturele studentenvereniging, onze doelgroep bestaat voornamelijk uit de Turks-Nederlandse studenten. Inmiddels zitten we tegen de 1000 leden aan, dus zijn we niet meer 100% een Turkse studentenvereniging. Maar er is natuurlijk wel iets wat ons allemaal bindt en ik heb mijzelf vaak afgevraagd wat dat zou kunnen zijn. In principe is dat de Turkse gastvrijheid, daar staan we ook bekend om. Dat is echt wat ons bindt. Er zijn ook studenten die een keer mee zijn geweest op exchange naar Turkije of gewoon geïnteresseerd zijn of als vrienden meekomen met leden. Iedereen is gewoon welkom, dat is ook die Turkse gastvrijheid. Verder staan we eigenlijk voor drie dingen. Als eerste het bij elkaar brengen van de verschillende studenten, het bevorderen van het studentenleven zou je dat ook kunnen noemen. Dat doen we met bepaalde gezelligheidsevenementen, borrels, spelletjesavonden, reizen et cetera. Daarnaast willen we ook de horizon van onze leden  verbreden. We houden daarvoor cultuuravonden, dialoogavonden, grote lezingen over bijvoorbeeld filosofie, geschiedenis of politiek. Zodat onze leden op een laagdrempelige manier iets kunnen leren en hier vervolgens zelf weer mee verder kunnen. Ten slotte en misschien wel het belangrijkste omdat je het de rest van je leven meeneemt, vind ik het opbouwen van je carrière. Dat doen we aan de hand van het vormen van een brug tussen onze leden en het bedrijfsleven. In principe is het vaak een probleem dat veel studenten pas aan het einde van hun opleiding merken dat ze ervaring moeten opdoen, moeten oriënteren en netwerken. Dat proberen we te doen door bijvoorbeeld inhouse- of carrière dagen te organiseren, waar bedrijven en studenten met elkaar kennis kunnen maken. Zo willen we ook zorgen dat studenten comfortabel zijn in die bedrijfsomgeving en het belang inzien van netwerken.

Wat hield het Bridging Success event van vandaag (20 Juni 2018) in?

We hebben vandaag in een interactieve sessie geluisterd naar drie mensen die in de ogen van de maatschappij al succes hebben geboekt. Zij hebben het met name gehad over hoe bridging tussen verschillende groepen en netwerken hen heeft gebracht tot waar ze nu zijn. Om zo een inspiratie te vormen voor de aanwezige studenten op de campus.

Wat is voor Anatolia de reden om aan dit event mee te doen?

Dat sluit aan bij wat ik eerder al zei, we hebben mensen en organisaties nodig die voor de studenten een omgeving creëren waarin zij het begin van hun carrière kunnen opbouwen. Daarin hebben we niet alleen bedrijven nodig, maar ook mensen die kunnen verbinden en een inspiratie bron kunnen vormen voor studenten. Dat studenten kunnen zien, zo kan en wil ik het ook doen. Vandaag was daar een hele mooie gelegenheid voor en ik hoop ook echt dat onze leden geïnspireerd zijn door de mooie verhalen.

Wat hopen jullie als Anatolia in de toekomst bij te kunnen dragen aan dergelijke events?

In principe zijn de meest wijze personen de mensen die meeste dingen hebben gezien en meegemaakt. Het perfecte voorbeeld daarvan zijn natuurlijk reizigers. Helaas kan niet iedereen kan helaas zoveel reizen, dus wat daarnaast ook heel belangrijk is, is zoveel mogelijk verschillende mensen ontmoeten. We zeggen natuurlijk we zitten op de universiteit, het allerhoogste niveau, alleen dingen weten maakt niet je niet wijs. Alleen veel kennis hebben kun je niks mee, om echt wijs te worden heb je andere en hun ervaringen nodig en het liefst zoveel mogelijk verschillende mensen en ervaringen. Je moet echt weten wat voor soort mensen er zijn, hoe mensen handelen, hoe jij handelt en hoe jij in bepaalde omgevingen moet handelen. Dat is niet iets enkel voor onze leden, maar iets waar iedereen aan bij zou kunnen dragen. Het is daarin belangrijk dat je niet alleen met je eigen groepje omgaat, maar af en toe ook en vooral bij dit soort evenementen uit je comfort zone stapt en leert van ervaringen van anderen. Dat heeft dagvoorzitter Karim Hashem bij het event ook fantastisch gedaan, even iedereen uit de comfort zone halen en kennis laten maken, dat is enorm belangrijk. Eigenlijk zouden we zelf elke dag ons moeten voornemen dat we die dag met één nieuw iemand kennis moeten maken, dan kom je al heel ver.

In hoeverre kunnen jullie met de wijsheid in jullie achterban iets betekenen voor anderen?

Wijsheid zit in de ervaring van de mens zoals ik al benoemde en het maakt niet uit welke achterban het is, iedereen brengt zijn of haar ervaringen mee. Als je een ervaring meebrengt die een ander nog niet heeft meegemaakt, is het sowieso een interessant en leerzaam verhaal om te horen. Iedere ervaring, ieder verhaaltje maakt de ander beter.

Vind je het nodig dat dit soort events  worden georganiseerd?

Ja zeker het is hard nodig. We zeggen met zijn allen altijd: “Amsterdam is de meest multiculturele stad van de wereld”, in mijn ogen is dat niet helemaal waar. We leven hier vaak inderdaad naast elkaar maar niet met elkaar. Vandaar dat we dit soort evenementen vooral voor de studenten, de nieuwe generatie, organiseren. Die generatie moet van naast elkaar leven, mét elkaar leven gaan maken. Dit soort evenementen kan in elke context zorgen dat verschillende groepen bij elkaar komen. Gewoon uit nieuwsgierigheid of uit gezelligheid dat je echt naar elkaar toe trekt. Dat is iets wat we in deze generatie, mede door dit soort events, voor elkaar moeten krijgen. Dat we niet meer allemaal op een eilandje zitten, maar echt samen gaan leven.

Het event ging ook over voorbereiding op de arbeidsmarkt, wat zouden de verschillende groepen hierin van elkaar kunnen leren?

Ik denk dat wat iedereen uit dit event kan halen, is dat netwerken belangrijk is. Met name in de zin dat je elkaars hulp altijd goed kan gebruiken. Netwerken gaat verder dan alleen kennismaken, je moet weten bij wie je moet zijn en wat iemand van je wil. Omgekeerd is het ook belangrijk dat mensen weten wie jij bent en wat jij wil.  Sharif Tairie gaf vandaag een mooi voorbeeld over dat hij een oncoloog nodig had. Hij vroeg aan een collega of hij een oncoloog kende en binnen 10 minuten was het gewoon geregeld. Verder geen extra checks, het was te vertrouwen dat Sharif en die oncoloog hun werk goed deden. Dat wisten zij van elkaar door te netwerken en simpelweg iemand aan te spreken. Verder zorgt het samenkomen van verschillende groepen ervoor dat je een drempel weghaalt. Mensen houden er niet van om uit hun comfortzone te stappen en eigenlijk moeten we die kleine comfortzone verbreden, zodat het samenkomen met andere mensen dan jijzelf voortaan binnen die comfortzone valt. Nieuwe mensen ontmoeten is altijd leuk, ik zit persoonlijk al 4 jaar in het verenigingswerk en ik heb nog nooit meegemaakt dat ik dacht “had ik die persoon maar nooit ontmoet”. Met iedere ervaring word je rijker.

Vond je het event van afgelopen woensdag 20 Juni 2018 geslaagd?

Vanuit Anatolia was het zeker geslaagd, de sprekers hebben mooie verhalen verteld. Ik heb een aantal mensen gesproken en die waren zeker geïnspireerd na afloop van het event. Een aantal ga ik nog pushen om contact op te nemen met de sprekers, dus geslaagd wat mij betreft.

Januari 2019 vindt er natuurlijk een groter event plaats, hoe zie jij dit voor je?

Ik zelf zie het voor me als een grotere, meer uitgebreide versie van het event van 20 juni. Vandaag hadden we 3 sprekers met 3 verhalen en ik kan me best voorstellen dat niet altijd iedereen zich vandaag in één van de 3 sprekers kon vinden. Iedereen is immers anders en het liefst heb je daarom ook zoveel mogelijk rolmodellen. Ik hoop bij het grotere event dat er voor iedereen een verhaal of aanknopingspunt zal zijn waar zij zich in zullen herkennen. Rolmodellen zijn hierbij ontzettend belangrijk en vooral dat je in deze rolmodellen iets van jezelf terugziet. Dat laat je zien waar jij heen zou kunnen en dat inspireert je.

Wat is voor jou in het kort de reden dat iedereen naar het grote event in januari 2019 moet komen?

Het is voor iedereen belangrijk om te netwerken. We moeten momenten creëren waar je met verschillende mensen met verschillende ervaringen kunt kennismaken en waar je ook van rolmodellen kunt leren. Iedere ervaring maakt je rijker.

 

Interview door: Max van Stigt

Voor meer informatie over het volgende Bridging event: https://www.facebook.com/dialoog.vu/

Voor meer informatie over diversiteit: http://www.vu.nl/diversiteit

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s